BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Bursa KKTC Turizm Tanıtım Günleri (07.08.2018)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı ve Türk Hava Yolları işbirliği ile 7 Ağustos 2018 Salı günü “Bursa KKTC Turizm Tanıtım Günleri ” adı verilen etkinlik Türk Hava Yolları ve Bursa’daki turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla Hilton otelde gerçekleştirildi.

Etkinlikte ülkemizdeki ve ilimizdeki turizm tanıtım faaliyetleri ile turizm tanıtım ve pazarlama konusundaki işbirliği ile neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Türk Hava Yolları Temsilcisi Nadire Sevindik, etkinlikteki amaçlarının Bursa ile KKTC arasında bir bağ kurmak ve turizm alanında işbirliği yapmak olduğunu ifade etti. Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, Kıbrıs’ın sadece eğlence merkezi olmadığını aynı zamanda gastronomi, deniz, tarihsel dokusu ve artık sağlık sektörünün de merkezi haline geldiğin ifade ederek, KKTC’ye giden turistlerin kendilerini ülkelerinde hissettiklerini söyledi. TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da, iki ülke arasında turizm sektöründe yürütülen işbirliğinin önemine değindi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik de konuşmasında Kıbrıs’ın Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin cennetten bir ada olduğunu dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel’de konuşmasında; Bursa ile KKTC arasında kurulan işbirliği köprüsünün turizm açısından önemine değinerek, ülkede sadece eğlence sektörünün olmadığını, medeniyetlere ev sahipliği yapan çok kültürün ve tarihsel yapının da yer aldığını anlattı. Sağlık sektörünün yanı sıra denizi, doğası, kültürel yapısı ile yöresel mutfağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan ilginin her geçen gün devam ettiğini kaydeden Esenyel, ülkeyi ziyaret eden turist sayısının büyük bir çoğunluğunun Türkiye’den gelen turistler olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından KKTC ve Türk Hava Yollarının tanıtım videosunun izlenmesi ile devam eden etkinlikte ülke turizm sektör temsilcileri ile Bursa Sektör temsilcileri bir araya gelerek turizm açısından yapılabilecek işbirliği konuları ele alındı.

  • Bursa KKTC Turizm Tanıtım Günleri (07.08.2018)  (1) web.jpg
  • Bursa KKTC Turizm Tanıtım Günleri (07.08.2018)  (2) web.jpg
  • Bursa KKTC Turizm Tanıtım Günleri (07.08.2018)  (3) web.jpg